Tükör

Diófából, bükkfából vagy szlavón tölgyből faragva, magyaros motívumokkal, különböző színekre pácolva, enyhe selyemfénnyel felületkezelve. Mivel kedvenceim a tükrök, bármilyen méretben, bármilyen motívummal, bármilyen színre pácolva rendelésre is tudok készíteni.

Az elkészült darabok megvásárolhatók a Meska.hu online kézművesboltban az alábbi képre kattintva, ahol többféle tükörből is válogathat. Egyedi igényét a Kapcsolat oldalon keresztül küldheti el, vagy hívjon telefonon!

 

Tálas, fűszertartó

Kétpolcos tálas, amit szlavón tölgyből faragtam, pácolva és antikolva van.
Mérete: 67,5x60 cm, a polc mélysége 6 cm. Kialakítása olyan, hogy 4 tál elfér rajta, az alsó kampókon kaspók vagy kancsók lóghatnak, de a polcmélység miatt akár fűszertartóként is használható.
Rendelésre pácolás nélkül, nyers kivitelben is elkészítem. Az elkészült darabok megvásárolhatók a Meska.hu online kézművesboltban az alábbi képre kattintva. Egyedi igényét a Kapcsolat oldalon keresztül küldheti el, vagy hívjon telefonon!

 

Szalvétatartó

 

Magyaros motívumokkal, diófából faragott szalvétatartó, különböző motívumokkal, különböző színekben készítem, hogy minden konyha kellemes éke legyen. Mérete 22x4 cm. A különböző színeket ében, dió, mahagóni, piros és zöld páccal értem el. A felületkezelésnél enyhe politúrral selyemfényt adtam neki. Az elkészült darabok megvásárolhatók a Meska.hu online kézművesboltban az alábbi képre kattintva. Egyedi igényét a Kapcsolat oldalon keresztül küldheti el, vagy hívjon telefonon!

 

 

Bölcső

A bölcső megalkotásának története aranyos. Egy ismerősöm rendelte meg fogadásból, hogy nem tudok ilyet csinálni. Életemben még bölcsőt sose készítettem. Magam terveztem meg ergonómiai szempontok alapján a méretezést és a magyaros motívumokat, az asztalosipari munkákat is én kiviteleztem, majd a hosszú ideig tartó faragást is. Sok-sok héten át készült, mire befejeztem. Mivel sajnos a diófának rossz tárolás miatt számos hibája volt, nagyon sokat bajlódtam a korrigálásokkal. Végül dió páccal és méhviasszal felületkezeltem. Kellemes élmény volt, hogy én nyertem a fogadást, sőt olyan dicséretet kaptam, hogy akár múzeumban is kiállíthatnám.

A bölcső 86 cm hosszú, 81 cm magas és 52 cm széles, a fekvőfelület 42 cm mélyen van. Anyaga diófa, ami nagyon drága anyag, ezért szívesen elkészítem tölgyfából vagy cseresznyéből is, ekkor nagyjából harmadával olcsóbb lehet.

Szívesen készítek még bölcsőt, de csak rendelésre. Ennek oka nem is a nagy anyag- és munkaigény, hanem az, hogy pontosan a megrendelő igényinek megfelelő bölcső készüljön el. Egyedi igényét a Kapcsolat oldalon keresztül küldheti el, vagy hívjon telefonon!

 

Gyertyatartó

Kőrisfából esztergálva, magyaros motívumokkal faragva készült. A kockák szembenéző oldalai vannak megmunkálva. Különböző pácokkal (dió, ében, mahagóni, zöld, piros) színeztem, hogy minden lakásban jól mutasson. Enyhe politúrral lágy fényt adva felületkezeltem. A termékek motívumok és színek szerint garnitúrában is kaphatók a tükrökkel, szalvétatartókkal.
Mérete: 10,5x8 cm
Gyertya: 7,0x4,5 cm

Az elkészült darabok megvásárolhatók a Meska.hu online kézművesboltban az alábbi képre kattintva. Egyedi igényét a Kapcsolat oldalon keresztül küldheti el, vagy hívjon telefonon!